Éltető Daniella Amatőr Muay Thai Európa Bajnok

Portugáliában, Lisszabonban 28 ország részvételével rendezték az IFMA – EMF Muay Thai Európa Bajnokságot.  Helyszín a Benfica Stadionjaihoz tartozó Sportcsarnok  volt, 2013. július 23-28-ig tartó napokban.

A Magyar Kick-Box Szakszövetség Muay Thai Szakágát két versenyző, Birics Tamás 63,5 kg-ban és Éltető Daniella női junior 63,5 kg–ban versenyzőként képviselte. Válogatott edzőként Rehák György segítette a versenyzőket.

Bíróként Pokorádi Balázs és Vojvoda György kapott meghívást az EB-re és képviselte kiválóan hazánkat.

63,5 kg–ban Birics Tamás francia ellenféllel kezdett és pontozással vesztette el a 3x3 perces mérkőzést. Az Ő sorsolási  ágáról került ki a későbbi győztes, a belorusz Dimitri Varats is.

63,5 kg-ban junior női kategóriában Éltető Daniella a döntőbe jutásért francia ellenféllel kezdett, akit a második menetben térdrúgásaival tett harcképtelenné, K.O. győzelmet aratott.

A döntőben,  az utolsó napon, orosz ellenfél várta a ringben., akit az első menetben combrúgásai kényszerítettek a padlóra. A döntőt és az Európa Bajnoki címet Daniella K.O-val nyerte !

Daniellát teljesítménye elismerése kapcsán  a legjobb női versenyzőnek választották, az Európai Szövetség elnöke különdíjjal jutalmazta !

Köszönet a kis létszámú, de annál lelkesebb magyar szurkolótábornak és a Portugáliai Magyar Konzulátusnak !

Comments

comments