Ütések (Chok)

Mud Trong (egyenes ütés)

A muay thai-ban főleg akkor használjuk az egyenes ütést, ha az ellenfél arcát támadjuk, mint például az állát, orrát, száját. Az ütés hatékonyságának növelése érdekében az öklödet használd a támadásnál, valamint fordítsd a vállaidat

 

Mud Wiang San (horog)

A horgot az arc oldalsó részének támadásához használják, például halánték, orr, fül. Amikor ütöd a horgot, kicsit be kell hajlítani a könyököd, aztán ahogy az egyenes ütésnél itt is az öklödet használd az ütéshez. Az öklöd lehet függőleges illetve vízszintes helyzetű. A hatékonyság érdekében, ahogy az egyenes ütésnél itt is forgasd bele a vállaidat.

Mud Seuy (felütés)

A felütés fő támadási célpontjai az áll és a gyomor. Amikor ezt alkalmazod, akkor egy kicsit be kell hajlítanod a könyöködet és a térdedet, azután egy függőleges ütéssel támadd meg az ellenfelet.  A felütések akkor a leghatékonyabbak, amikor az ellenfél nagyon közel van, vagy amikor görnyedtek, de néha az is lehetséges, hogy térd rúgás helyett felütést használsz.

Kra Dod Chock (ugró ütés)

Az ugró ütést akkor tudod használni, amikor levegőben vagy. Az erő abból jön, hogy az egész tested megy az ütéssel, így eredményezhet erősebb támadást, mint a normál ütés. Az egyetlen gyengesége ennek a technikának, hogy az ellenfél azonnal támadni fog, ha a landolásnál elveszted az egyensúlyodat.

Mud Wiang Klab (forgó ütés)

A forgó ütést akkor célszerű használni, ha elvétetted az első rúgást, fordulj tovább és az öklödet lendítve támadd a célpontot.

Comments

comments