Könyökök (Tee Sork)

Sork Tee (hasító könyök)

A hasító könyököt általában akkor használjuk, amikor az arcnak a felső részét támadjuk, például a homlokot, szemet vagy az orrot. A helyes kivitelezéshez a könyöködet átlósan lefelé kell lendíteni leginkább 45 fokban (mint egy „vágás” jel) a célpont támadásához.  Ellentétben más technikákkal, ezt nem tudjuk önmagában használni, nagyon közel kell menni az ellenfélhez a támadáshoz, ezért előtte más technikákkal készítjük elő a helyet neki. A könyöktámadás nagyon hatásos tud lenni akkor, amikor válaszolni akarunk az ellenfél térdrúgására.

Sork Tad (vízszintes könyök)

Ez nagyon hasonlít a hasító könyökhöz. Az egyetlen különbség csupán csak az, hogy a lendítés iránya vízszintes (párhuzamos a földdel). Azonban biztosnak kell lenned abban, hogy stabilan állsz a lábaidon, amikor támadsz, mert ezt a technikát teljes erővel kell véghezvinni, és a válladat is fordítanod kell a csípőddel együtt, amikor lendíted a könyöködet, ezért könnyen elveszítheted az egyensúlyodat.

Sork Ngad (könyök felütés)

A könyök felütésnél ferdén felfelé kell lendíteni a könyököt, ezzel leginkább az állat lehet támadni. Ez a technika megköveteli a sebességet, amikor használod, ez azt jelenti, hogy olyan gyorsan kell csinálnod, amilyen gyorsan csak tudod. Azonban versenyeken néhány boxoló kerüli ezt a technikát, de helyette használja a vízszintes és a hasító könyököt.

Sork Glab (fordulókönyök)

A fordulókönyök eléggé különbözik a többi könyök technikától, mivel itt meg kell fordulnod a testeddel és így hozod létre a könyöktámadást. Amikor csinálod ezt az ütést, akkor általában a könyöködnek a hátsó részét használod, és folyamatosan látnod kell az ellenfeledet, mialatt fordulsz és eladod a fordulókönyököt.

Comments

comments