Az Istenek Bölcsője 1. rész – A Sitsongpeenong Tábor

A fényűző tábor (avagy camp), csak 2009-ben nyitotta meg kapuit, de máris megkapta a legjobb tábor címet ugyanebben az évben. Az itteni sport infrastruktúra tényleg csodálatos és a kormány üdvözölte a bentlakó diákok méltó szállás helyét is. A tulajdonosnak sikerült a jelenlegi legszebb tábort megépíteni Bangkokban (illetve Thaiföldön)!

Ezt a camp-et Timothy Dharmajiva tervezte, aki nagyon sok ideig dolgozott együtt a híres Fairtex táborával. Timothy Dharmajiva egy befolyásos ember a Thai Boksz világában – vezető beosztású helyet tölt be a WBC Muaythai szervezetében, ez az egyike a legnagyobb nemzetközi szövetségeknek. Miután menedzsere volt a Fairtex camp-nek, megcsinálta a saját táborát Bangkokban. „Sitsongpeenong”-nak nevezte el (diák testvérek), a két fia tiszteletére.

A tábor Nongbon kerületében van, csak pár lépésre a nagy Rama 9 parktól, hozzávetőlegesen 20 percre a Suvarnabhumi repülőtértől, és 30 percre Bangkok belvárosától. Ez a kerület, ahol elhelyezkedik a camp, eléggé csendes, sőt még inkább elhagyatott. De 10 percnyi sétára található egy óriási bevásárló központ, Store Carrefour… Amikor észrevesszük ezt a sportkomplexumot inkább egy hotel jut eszünkbe róla, mint egy Muay Thai camp. Valóban… az épület, amelynek kiterjedése kétszintes, nagyon szép dizájnban van része. 10 ember dolgozik itt állandóan, amelyből kettő szakács.

A földszint a kényelem helye egy csodálatos étteremmel, 10 szoba van a bokszolók részére, van egy játék szoba is, ahol biliárdasztal, TV és internet is található.  A szobák minden luxussal el vannak látva: légkondicionáló, hűtőszekrény, és televízió… Hozzávetőlegesen 15 embert képes ellátni az intézmény. A második emelten vannak az irodák. Az utolsó emeletre érkezve eljutottunk a legfontosabb dologhoz, a gymhez, ahol folynak az edzések. Ennek alapterülete 180 négyzetméter, amely nagyon jól szellőzik a mindkét oldalon megtalálható széles nyílások miatt, ezeknek köszönhetően kiváló a szellőzés. Ez meglehetősen jó ötlet volt, hogy ilyen magasra tették az edzőtermet, ugyanis így állandóan fúj a szél, ez azért hasznos, mert Bangkokban a hőmérséklet gyakran eléri a 40 fokot! A termet acéllemezes tető borítja, amely tartalmaz két boksz ringet, 8 boksz zsákot, és egy hatalmas teret a testépítésre.

De vigyázat! Hiába a kényelem, a luxus, az edzések itt borzasztóan kemények! Sitsongpeenong-nak 6 edzője van, akik a bokszolók fizikai kondícióját folyamatosan a határokig feszegetik. Monlit Sitphodeang, a vezető edző, mivel neki van a legnagyobb tapasztalata, ugyanis olyan nagy harcosok kerültek ki a kezei közül, mint Boonkert Fairtex (Radja- és Lumpinee bajnok), Yoknai Fairtex (Lumpinee bajnok), Jongsanan Fairtex (Lumpinee bajnok) és Nuengsiam Fairtex (Lumpinee bajnok)!

Jelenleg kb. 10 magas szintű bokszoló edz a táborban. A sztár kétségtelenül a fenomenális Kem Sitsongpeenong (WMC világbajnok, Radja bajnok, Thaiföld bajnok, S1 bajnok), aki Fabio Pinca és Abdellah Mabel felett aratott győzelmével kezdett híressé válni Európában. Kem a Sor Pleonchit táborában kezdte a pályafutását majd átváltott a Fairtex-re, és most a Sitsongpeenong tábor tagja.

Van még egy pár fiatal: Sitthichai Sitsongpeenong (A Lumpinee ranglistán a 3. a 135lbs súlycsoportban, a WBC ranglistáján pedig az 5.), aztán ott van még Mapachit Sitsongpeenong (Lumpinee ranglista első helyezettje a 112 lbs csoportban és Thaiföld bajnok), Dechsakda Sitsongpeenong (Pattaya bajnoka, Lumpinee ranglista 6. helyezettje 108 lbs-ben, Omnoi Stadionban pedig a 3. helyet foglalja el a ranglistán) , Tewalith Sitsongpeenong (97 meccses), és Jomhod Sitsongpeenong, akinek 14 évesen már 96 meccse van!

A harcosok vasárnap kivételével mindennap edzenek, a meccsre való felkészülésnél azonban vasárnap is edzenek. A napi edzés reggel 5:30kor kezdődik, a nakmuay-ok reggeli kocogással startolnak, amely kb. 20 km-t jelent, délután már „csak” 12 km-t futnak. Ezután folytatják a bemelegítést 20 perc ugrókötelezéssel, és ezután kezdik el paozást az edzőkkel, amelyet 30 percig csinálnak 4 perces menetekkel. Az edzést 20 perces clincheléssel zárják. Délután ugyanez van kiszabva rájuk…

Azon harcosok számára, akik meccsezni fognak, még keményebb edzés munkát végeznek el. Hozzájön a zsákolás és a clinchelés 20-ról 40 percre bővül. A bokszolónak 5 nakmuay-al kell szembeszállnia váltakozva, ezzel felkészítik fel őt a háborúra. Így megtanulja beosztani az energiáját, hogy 40 percig kitartson a sparring partnereivel szemben!

A trénerek néha úgy kezelik őket, mint a csikókat, kiabálással ösztönzik őket, vagy néha rá is csapnak a fenekükre egy hosszú fabottal. A harcosok tiltakozás nélkül viselik a szenvedést, így alakul ki bennük egy olyan mentalitás, amellyel rendíthetetlen harcossá válnak!

Néha átjönnek más híres táborok bajnokai is edzeni a Sitsongpeenong harcosaival, ilyen nagy harcos például Dokmaipa Wor. Sangraphai (Thaiföld bajnoka) a Petchyindee tábor tagja, aki azért jött, hogy Kem-el eddzen, felkészítve őt a következő meccsre…

 A Sitsongpeenong harcosai leginkább a főváros két nagy stadionjában meccseznek, a Lumpinee-ban és a Radjadamoen-ben, a legfiatalabbak néha a Theprasit Stadionjában is, amely Pattaya-ban található. A menedzserük Mr. Virat Vichirarattanawong (Petchindee), Lumpinee első számú menedzsere.

Néhány farang is jött ide edzeni, ebbe a nagyon szép táborba, mint például a francia Yohan Lidon (WBC és WKA világbajnok), a francia Mehdi Zatout (WMC Európa bajnok, francia bajnok), az olasz női harcos - Sindy Huyer (WMA világbajnok), az olasz bajnok - Sharos Huyer, a szintén olasz női harcos - Chantal  Ughi (WMA, WPMF, WTKA világbajnok), az angol MMA bajnok - Paul Daley, az angol Steven Wakeling (WMC, WKA, WBC világbajnok, S1 bajnok). A Sitsongpeenong hírneve már nagyon ismertté vált külföldön is.

A külföldi harcosok szívesen vannak látva a Sitsongpeenong-ban, élvezhetik a magas-szintű edzéseket, luxus körülmények között. A hely mestere, Timothy Dharmajiva, aki jól ismert a farang bokszolók körében azt mondja „A külföldiek képesek követni ugyanazt a képzést, amit a thai-ok csinálnak, de nekik igényük van egy kis kényelemre is…”

A Sitsongpeenong egy ideális tábor azon harcosok számára, akik készek keménnyé válni, miközben részesülhetnek a tábor adta kellemes dolgokban is.

Honlap: www.sitsongpeenong.com

Egy nap a táborban:

Egy séta a táborban:

Comments

comments