Betiltotta a thai kormány az MMA-t!

Március végén thaföldi kormány határozatával betiltotta az MMA-rendezvények szervezését az országban. A hivatalos indoklás szerint az MMA "brutális és nem minősül boksznak", valamint az 1999-es boksztörvénybe is ütközik.

Egyes értelmezések szerint a thaiok féltik a muay thai imidzsét az erőszakosnak ítélt MMA-tól, illetve szeretnék megvédeni a nemzeti sport minőségét. A döntés kiváltó oka feltételezések szerint egy külföldi tulajdonú cég volt, akik engedélyt kértek a sportminisztériumtól MMA-versenyek szervezésére - a thai boksztörvény szerint külföldi tulajdonú cég egyáltalán nem szervezhet ilyen jellegű sporteseményt Thaiföldön. A muay thai az utóbbi időben újra a thaiok nemzeti büszkesége lett, egyre népszerűbbek a bokszrendezvények, mint például a Thai Fight, így az MMA-rendezvények valószínűleg sértenék a thaiok büszkeségét.

A thai boksz rajongói üdvözölték a muay thai védelmét szolgáló döntést, míg az MMA-rajongók szerint a thaiok csupán féltékenyek, mert nem került még ki nak muay közül igazi MMA-bajnok.

Források: Bangkok Post, mymuaythai.com

Comments

comments