Eddz, Harcolj, Táplálkozz – interjú

Horváthné Horváth Anita korábbi thai-boksz versenyző, aki jelenleg passzívan edzőként és aktívan táplálkozási tanácsadóként erősíti a Rokko Gym csapatát, egy sikeres együttműködésről számol be Nektek. Szerencséje volt egy kiváló harcossal, Székely Annával és edzőjével, Berkes Ádámmal együtt dolgoznia. Annáról azt érdemes tudni, hogy 2019-ben az IFMA Európa bajnokságon korosztályában maga mögé utasította a mezőnyt így nem csak a klubjának a Golden Muay Thai SE-nek hozta el a legszebb érmet, hanem kis hazánknak is. Erről az együttműködésről olvashattok.

Berkes Ádám - vezetőedző (Golden Muay Thai SE)

H.A.: Mit vártál egy táplálkozás tanácsadóval való együttműködéstől?

B.Á.: Hát őszinte leszek nagyon sok mindent. Első sorban, hogy segítse a minden napi munkámat a tanítványommal. Úgy gondolom ez egy olyan területe a versenysportnak, amit mi edzők ismerünk, de mégsem. A teljesítményben sokat számít. A másik, amit nagyon vártam, hogy segítsen rávilágítani, hogy mekkora szerepe is van a táplálkozásnak a versenysportban, de az élet más területén is.

H.A.: Milyen volt a közös munka? Mennyire találtátok meg a közös irányokat?

B.Á.: Számomra kielégítő, hisz én meg kértem az Anitát tájékoztasson a fejleményekről, problémákról, hisz bele szerettem volna látni ebbe is, hogy tudjam tesztelni a versenyzőm teljesítményét, ezekben a körülményekben is. Én a magam részéről azt érzem sikerült Anitával jól össze dolgoznunk. De úgy gondolom neki is segített, hogy belátást adtam a felkészülésünkbe. Hisz ez alapján tudta mennyi a kellő CH szükséglet például.

H.A.: Eleget tudott-e tenni a kéréseknek, elérni kívánt céloknak?

B.Á.: Úgy gondolom, hogy a célunkat elértük, hisz a teljesítményt tudtuk növelni és Anna súlyát stabilizálni koplalás nélkül! Ez volt a legfontosabb számomra, mint edző.

H.A.: Mennyire tudott napra kész információkkal segíteni?

B.Á.: Ebben a kérdésben szerintem inkább Anna tud válaszolni, mert vele konzultált a táplálkozásról. Én az épp aktuális helyzetet beszéltem át mindenkivel.

H.A.: Hogy érzed, sikerült tartósan tanulnia a tanítványodnak a táplálkozás tanácsadóval együtt töltött hónapok közös munkájából?

B.Á.: Én úgy érzem igen! Sokat kérdeztem, érdeklődtem Annától, hogy halad, mit érez. Voltak holtpontok természetesen, amíg a helyes irányt meg nem találták. Viszont ahogy hallgattam Anna beszámolóit abból úgy érzem sokat tanult, mit, miért és hogyan kell jól csinálni.

H.A.: Mennyire érezted / láttad a tanítványodon, hogy a számára megfelelő tanácsokat kapja?

B.Á.: Az edzés munkáját figyelve biztos jó utat választottak hisz jobban tudtam terhelni.

H.A.: Milyen hatással volt szerinted a tanítványod teljesítményére, egészségére, súlyára a változás?

B.Á.: A teljesítményén erősen látszódott. Az egészségén viszont ő érezhette leginkább! Én meg voltam elégedve. Biztos közre játszott a kialakult helyzet, hogy többet tudott pihenni is és nem a megszokott napi hajtós ritmus volt jelen az életében. De úgy érzem jó munkát végeztek a lányok.

H.A.: Ha anyagi keret / támogatás lehetővé tenni, szívesen dolgoznál hosszútávon a táplálkozás tanácsadóval a versenyzőid számára?

B.Á.: Biztosan igen. Hisz egy adott szinten nagyon fontosan az egység. Hogy épül fel egy edzése, mit eszik, mennyit pihen, hogy tölti vissza a testének raktárait. Ha meg nézünk egy sikeres olimpikont, az ő teljesítményének alapját képezi a helyes, rendszeres táplálkozás.

Székely Anna – versenyző

H.A.: Mit vártál egy táplálkozás tanácsadóval való együttműködéstől?

Sz.A.: Azért kezdtük el a közös munkát, hogy versenyen könnyebben hozzam a súlyomat és azért, hogy megtanítson, rávilágítson a megfelelő táplálkozásra a sport mellett.

H.A.: Milyen volt a közös munka? Mennyire találtátok meg a közös irányokat?

Sz.A.: Élveztem a közös munkát és úgy érzem, hogy sikerült elsajátítanom a tanácsokat.

H.A.: Eleget tudott-e tenni a kéréseknek, elérni kívánt céloknak?

Sz.A.: Igen, teljes mértékben, mióta együtt dolgozunk nincs gond a súlyommal, tudom tartani és edzéseken is energikusabbnak érzem magam.

H.A.: Mennyire tudott napra kész információkkal segíteni?

Sz. A.: Teljes mértékben napra készek voltak

H.A.: Hogy érzed, sikerült tartósan tanulnod az együtt töltött hónapok közös munkájából?

Sz.A.: Igen úgy érzem, hogy sikerült tanulnom és már tudatosabban étkezem, mint előtte és minden étkezésnél eszembe jutnak, használom a tanultakat.

H.A.: Mennyire érezted személyre szabottnak a tanácsokat?

Sz.A.: Személyre szabott tanácsokat kaptam, mivel minden nap írtam, hogy mit ettem és hetente átbeszéltük és azon javítottunk/ javított Anita.

H.A.: Milyen hatással volt a teljesítményedre, egészségedre, súlyodra, éreztél-e változást?

Sz.A.: A súlyomat sikerül tartani. Magamon érzem, hogy energia dúsabb vagyok, jó a közérzetem és edzéseken dinamikusabb tudok lenni.

H.A.: Ha anyagi keret / támogatás lehetővé tenné, dolgoznál hosszútávon a táplálkozás tanácsadóval?

Sz.A.: Igen szívesen dolgoznék, mert hatékonynak éreztem.

Comments

comments